Graphics by Jaguarwoman

Om lilla mig

Susann Stjernborg heter jag, Stockholmare som för ett par år sen skaffade ett litet hus på landet i Doverstorp utanför Finspång. Där bor jag med mina hundar, Silken Windhounds, och har en liten kennel, Starcastle Hounds

I mitt föräldrahem fanns det ett litet akvarium under en kort tid, men katten gillade att fiska där så det åkte rätt snart ut. Har inget minne av att jag visade nåt större intresse för akvariet då. Det enda i fiskväg jag alltid velat ha är sjöhästar men då blir det saltvatten. Och saltvattensakvarium är dyrt, och svårt. Har jag en känsla av i alla fall ... Så det blev aldrig några sjöhästar.

Och varför detta nypåkomna akvarieintresse? Det är nog faktiskt uppfödarnerven i mig.
Man kan selektionsavla på ett helt annat sätt med t ex räkor och snäckor än med hundar.
Generationsskiftena går fortare, man ser resultat mycket snabbare. Och man kan nog kosta på sig att experimentera lite mer än vad som någonsin är moraliskt försvarbart när det gäller hundar.

Som akvarist är jag helt grön och tillbringar sena kvällar med att läsa allt som går att läsa på internet om räkor, snäckor, akvarievatten m m. Det finns en hel del mycket intressanta forum där man kan lära massor, både på svenska och andra språk.